Jak používat slovník, když se učíte nový jazyk


slova

Možná máte slovník v cizích jazycích, který si léta nepamatujete. Zde jsou některé způsoby, jak co nejlépe využít svůj cizojazyčný slovník.

Kdy jste naposledy použili cizojazyčný slovník. Slovník, který je fyzický a není na webu. Pokud jste něco jako většina lidí, už je to docela dlouho. Nevyplatí se mít cizojazyčný slovník, když váš telefon dokáže přeložit jakékoli slovo, které chcete. Pokud pokud je použijete správným způsobem, mohou být neocenitelným nástrojem při vašem učení.

Je pravděpodobné, že pokud jste již někdy navštěvovali kurz cizích jazyků, pravděpodobně se vám někde vznášel slovník. Pokud ano, najdi to a odnes to do koše. A pokud žádnou nemáš, tam existuje spousta španělsko-anglických, francouzsko-anglických nebo jakýchkoli jiných-jazykových-potřebujete-anglických slovníků za levnou cenu. Jakmile jeden získáte, použijte tyto triky, které vám pomohou při studiu jazyků!

Cizojazyčný slovník – vyhledávání věcí

Ačkoli se to může zdát samozřejmé, budeme o tom nadále diskutovat. Nikdy nepodceňujte, jak cenné je vyhledat slovo v cizím jazykový slovník.

Možná budete schopni rychle vyhledat "[cizí frázi] v angličtině" online, ale z dlouhodobého hlediska vám to nepomůže zapamatovat si význam. Bude snazší zachovat si význam slova, pokud si skutečně uděláte čas otevřít knihu a několikrát se podívat na definici.

Slovníky mají také výhodu v tom, že jsou podrobnější než například Překladač Google. Když zapojíte cizí slovo do internetu za účelem překladu, dostanete na oplátku jediné slovo, které má být jeho anglickým ekvivalentem. Toto však neposkytuje všechny podrobnosti slova. Ale jak ho vlastně používáte. Existuje pro slovo gramatický rod? Existuje jiný způsob, jak by to mohlo být přeloženo? Toto všechno jsou věci, které se můžete naučit pomocí dobrého slovníku.

Vytvoření vlastního osobního slovníku

Vyhledávat slova, jak potřebujete, je skvělé, ale ještě lepším nástrojem je vytvoření osobního slovníku. Takto najdeš slovo, které v knize, filmu nebo podcastu neznáš. Pak si to vyhledáte ve slovníku a vezmete definici do poznámkového bloku.

Osobní slovník nabízí několik výhod. Zaprvé se ukázalo, že je to lepší způsob, jak si zapamatovat informace. Umožňuje vám to sledovat a vracet se ke slovům, která skutečně používáte často. Je to také skvělý způsob, jak sledovat proces učení se jazykům . Přestože zpočátku můžete do svého poznámkového bloku přidávat desítky slov každý den, počet slov, která neznáte, se časem sníží.

Abyste se skutečně posunuli, neměli byste si jednoduše zapsat anglický překlad, který vidíte v slovník cizích slov seznam. Namísto toho použijte jazyk k definování cizojazyčného slova . Tímto způsobem nepřekládáte z jazyka do jazyka pouze ve své hlavě, ale skutečně se zapojujete do cílového jazyka.

Podívejte se na ukázkovou větu.

Velkou výhodou slovníků je možnost poskytovat další informace. I když doslovný překlad je přijatelný, vidět význam ve větě je mnohem lepší. Můžete také vidět výslovnost a části řeči.

I když jste slovník cizích slov seznam použili mnohokrát, je pravděpodobné, že jste nikdy nečetli část na začátku, která vysvětluje, jak slovník funguje. Při vytváření slovníku existuje mnoho možností. Přečtení začátku slovníku vám pomůže pochopit, jak fungují. Může to znít hloupě, ale může vám to docela pomoci.

Používání sekce Fráze

Každý cizojazyčný slovník má jedinečné rozvržení. Mnoho bude mít sekce frází na začátku nebo na konci. Tato sekce bude váš přítel .

Sekce frází je přestávkou od překladů abecedních slov ve zbytku slovníku. V této sekci jsou fráze uspořádány podle tématu. Pokud jste na dovolené a potřebujete zjistit, jak požádat o šek, vezměte si svůj slovník. Ve slovníku najdete frázi nazvanou "V restauraci". Chcete-li najít kouzelná slova, vraťte se do svého slovníku a znovu vyhledejte trasu.

V ideálním světě byste již znali všechna slova v době, kdy je nutné se naučit jazyk. Pokud máte potíže si něco zapamatovat nebo je to jen na špičce jazyka, pomůže vám slovník. Je to váš klíč k plnějším a lepším konverzacím a pomůže vám to ur jazyk-učení cesta.

Comments

Popular posts from this blog

A How-To Guide For Cauda Equina Syndrome

The Different Ways That Bloggers Can Easily Monetize Their Content

How To Order Sleep Pills Online